Plezier en ontwikkeling gaan hand in hand

Lees verder

Toen Juliette (28) als 18- jarige aan de moeder van haar oppaskind Iza vertelde dat ze een stageplek zocht, zei zij: waarom probeer je het niet eens bij Lentekind? Iza volgt daar dagbehandeling en heeft het er erg naar haar zin. Dat was voor Juliette het begin van een lange reis binnen en buiten Lentekind.

Werken afwisselen met reizen

Ze had het zo naar haar zin tijdens haar stage HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening op de groep de Blauwe Vis, dat het resultaat er ook naar was; een klinkende 9 voor haar opdracht. Daarna verhuisde ze van Zierikzee naar Rotterdam voor een minor, maar bleef toch plakken bij Lentekind als invalmedewerker. Na haar afstuderen begon een leven van werken en reizen, waar ze van Lentekind alle ruimte voor kreeg. Periodes van invallen voor zwangerschapsverlof of ziekte wisselde Juliette af met trips over de wereld.

Haar wens om zich verder te ontwikkelen leidde tot een premaster, een tussenjaar om te reizen en daarna een master in orthopedagogiek. Op een nul-uren contract bleef ze aan Lentekind verbonden en werkte om de week met cliënt Lotte, die inmiddels bij Prisma zorg woont. Tijdens de afstudeerstage van haar master in het speciaal onderwijs, merkte Juliette dat Lentekind toch echt in haar hart zat. En zo is ze fulltime in dienst gekomen bij Lentekind.

"De kracht van Lentekind is de kleinschaligheid en de warmte"

Plezier en ontwikkeling gaan hand in hand

“Ik vind het echt super leuk om intensief met kinderen te werken aan kleine stapjes. Kijken naar wat het kind kan en waar we naartoe kunnen werken. Al vanaf de start ben ik enthousiast over de visie die ontstaan is door ritmiek. Ik vind het bijzondere aan Lentekind dat hier beweging, plezier en ontwikkeling hand in hand gaan. Mijn plezier zie ik terug in hun plezier en andersom. Dat is zo’n goede klik. Ik vind het kleinschalige ook fijn en dat er ruimte is voor eigen ontwikkeling.

Als orthopedagoog heb ik een rol waarbij ik met alle betrokkenen (kind, collega’s, ouders, andere hulpverleners) meedenk en advies geef. Samen bespreken we: waar staan we, waar willen we naar toe en hoe komen we daar. Vanuit een helicopterview probeer ik eenieder in zijn kracht te zetten. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor iedereen om zich te kunnen ontwikkelen.”

Wij geloven in de kinderen

Sinds het overlijden van Saskia van de Weel, oprichtster van Lentekind, voelt Juliette nog sterker wat de bedoeling van Lentekind was én nog steeds moet zijn.  “De kracht van Lentekind is de kleinschaligheid en de warmte. Lentekind is een hele mooie plek waar positiviteit en plezier is, precies wat we voor onze kinderen willen. Wij geloven in de kinderen, en wij doen echt ons best om er samen met de ouders voor de kinderen te zijn.”

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over werken bij Lentekind?