Spaar je mee?

We willen een bewegingstrainer aanschaffen voor de fysiotherapie behandelingen binnen Lentekind. 

De MOTOmed Loop is ontwikkeld om trainen voor personen met een bewegingsbeperking mogelijk te maken. De bewegingstrainer is uitermate geschikt voor kinderen met een chronische beperking en voor tijdelijke revalidatie. 

De MOTOmed kost 5499 euro. Hoe leuk is het als we dit samen bij elkaar gaan sparen!

Sparen doen we door bij fondsen subsidie aan te vragen en door ons eigen netwerk te vragen mee te sparen.  Je kunt elk bedrag, groot en klein doneren aan Stichting Lentekind  -  NL84 RABO 0300331398 - ovv Gift MOTOmed 

Over giften hoef je geen belasting te betalen omdat wij een ANBI status hebben. 

Actief en passief trainen of met ondersteuning

De MOTOmed beweegt de kinderen. Passieve beweging zonder spierkracht is essentieel in het voorkomen van gewrichtsstijfheid. Het helpt de spieren ontspannen en verminderd spasticiteit. Passieve training verbetert de bloeddoorstroming en daarmee de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren. 

De MOTOmed kan de kinderen ook ondersteunen, door te trainen met minimale spierkracht waarbij de motor in de MOTOmed de beweging ondersteunt. De belastbaarheid van de gebruiker wordt zo ondersteund, dat uithoudingsvermogen en spierkracht getraind kunnen blijven worden. 

Kinderen kunnen ook actief zelf trainen tegen een nauwkeurig in te stellen weerstand, van licht tot zwaar. Wanneer de spierkracht afneemt zal de motor ondersteuning bieden en kunnen de spieren ontspannen. Actieve training met korte pauzes heeft een positieve invloed op de totale trainingstijd en voortgang van de therapie.

Spaar je mee?

Dan krijg je van ons een bedankkaartje en een mooie foto! En als je dat wil, vermelden we je naam op onze socials.