Zo'n baan gun ik jou ook

Lees verder

Puur toeval zorgde ervoor dat Lentekind op de LinkedIn tijdlijn van Vera (27) tevoorschijn kwam. Ze maakte er snel een schermafbeelding van, solliciteerde en is sinds december 2020 HR adviseur bij Lentekind.

Elke dag ziet er anders uit

Nu post Vera zelf alle vacatures op social media, doet de sollicitatiegesprekken en maakt HR beleid. Dat is echter nog maar een klein gedeelte van haar takenpakket, want elke dag ziet er anders uit. “Dat maakt mijn werk juist zo interessant, die uiteenlopende werkzaamheden. Mijn functie was nieuw, en ik ben best trots op de verbeterslagen die ik heb kunnen maken.”

Vera voelde zich vanaf het eerste moment thuis. “Ik vind het heel fijn dat we met zijn allen samen in dit gebouw zitten. De kinderen, medewerkers, dan weet je waar je het voor doet. Ik zet me er ook voor in dat ook medewerkers die nu op een andere locatie in de zorgklas werken, toch volledig onderdeel van Lentekind zijn. Dat is ook speerpunt van de projectgroep medewerkers voor de nieuwe tweede locatie in Heinkenszand. We zijn één, we zijn samen Lentekind.”

Passie voor de kinderen

"Iedereen die hier werkt doet dat uit passie voor de kinderen. Echt iedereen! We kennen elkaar ook allemaal. Nieuwe medewerkers hebben in hun eerste werkweek gelijk een kennismakingsgesprek met Natasja, de bestuurder. Dan weten ze dat de deur altijd openstaat." In sollicitatiegesprekken gaat Vera op zoek naar die passie. “Vaak zie je het gelijk, gaan mensen stralen als ze het over hun werk hebben. Wij proberen zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen over de doelgroepen waar we hier bij Lentekind mee te maken hebben, want die is soms toch anders dan mensen verwachtten. Daarom bieden we ze ook altijd een meeloop-dag aan, waarbij ze op twee of drie groepen meelopen. Elke groep heeft zijn eigen team en doelgroep; maar je wordt wel voor héél Lentekind aangenomen. We vertellen de sollicitant van te voren hoe zo’n dag eruit ziet, en dat hij/zij ’s ochtends gelijk door een collega mee naar de groep wordt genomen. Er staat hier echt nooit iemand een kwartier verloren op de gang!”

"Ik krijg zoveel energie van mijn werk en dat zie ik ook bij mijn collega's. Dat gun ik jou ook!"

Meegaan in de flow

Ze vervolgt: “Lentekind groeit. Het kan zijn dat we afspreken om iets op een bepaalde manier te gaan doen, maar als een paar maanden later blijkt dat dit niet werkt, we het weer bijstellen. Daar moet je wel tegenkunnen! Flexibiliteit betekent dus ook dat je mee kunt gaan in die flow en het veranderen van de organisatie.”

Vera merkt dat de nieuwe medewerkers zich gelijk welkom en thuis voelen. “Ze vertellen dat iedereen echt de tijd voor ze nam en dat het gelijk goed voelde. Ik hoor dat zelfs van de mensen die hebben meegelopen en dan toch hebben besloten om hier niet te komen werken. Zo’n sollicitatieprocedure is tenslotte ook een leerproces, waarin je erachter komt waar je nu echt voldoening in vindt.”

Een sollicitatieprocedure is ook een leerproces

In het eerste jaar bij Lentekind heeft Vera enorm geleerd, vertelt ze. “Je moet mensen de tijd geven om je te leren kennen, en een balans zien te vinden in een druk sociaal leven met man, baby en paard! Dat ging eigenlijk vanzelf, omdat ik zoveel energie krijg van mijn werk. Dat zie ik ook bij mijn collega’s en dat gun ik andere mensen ook. Met overgave aan de slag gaan om een mooie dag voor de kinderen van Lentekind te maken.“

Wil jij ook zo'n baan waar je energie van krijgt?

Solliciteer dan naar één van onze mooie vacatures!