Aanmeldprocedure

Je kunt je interesse om met jouw kind of cliënt bij Lentekind te komen kijken kenbaar maken via de mail of telefoon. Dat noemen wij de oriëntatie fase. 

Onze procedure gaat daarna als volgt:

Kennismaking en rondleiding

Binnen twee weken na je aanmelding nodigt Stella (bestuursondersteuner) je uit voor een afspraak om te komen kijken naar onze locatie in Middelburg of Heinkenszand. Zij vraagt je ook gegevens op te sturen zoals rapportages van eerdere behandelaars en of er al een financieringsvorm bekend is. We vragen je ook om je kind mee te nemen naar dit gesprek. 

Bij het kennismakingsgesprek heb je een gesprek met twee leden uit ons intaketeam, waarbij altijd één van onze orthopedagogen (Naomi of Amber) aanwezig is en één van de teamleiders, (Relinde of Rachèl). Tijdens dit gesprek observeren we je kind om te kijken welke ontwikkelingsbehoefte je kind heeft. Ook kun je eventueel een begeleider zoals een maatschappelijk werker, een cliëntondersteuner van de gemeente of een eerdere hulpverlener meenemen. Wanneer dat nodig is schakelen we een telefonische tolk in. Daarna krijg je een rondleiding. 

Je krijgt een heldere informatiegids mee naar huis om alles nog eens na te lezen en een aanmeldformulier. 

Ik heb interesse

Telefonisch contact

Tijdens de rondleiding spreken we een datum met je af voor telefonisch contact. Tijdens dit telefoongesprek kan jij kenbaar maken of jullie wel of niet verder willen gaan met Lentekind. Wij vragen je dan het aanmeldformulieren in te vullen en leggen je de vervolgprocedure uit. 

Kinderen stromen regelmatig door of uit, en daardoor kunnen we geen exacte indicatie geven van wanneer een kind bij Lentekind kan starten. We nodigen ouders (en/of verwijzers) altijd uit voor een kennismaking, observatie en rondleiding en wij streven ernaar de kinderen dan zo snel als mogelijk te laten starten. Wanneer wij weten dat er plek is voor een kind, start de administratieve afhandeling en die kan ongeveer 2 maanden in beslag nemen. 

Administratieve afhandeling

Als wij het aanmeldformulier ontvangen hebben, bespreken we dat in het intaketeam. Daarna gaat Cindy samen met jou alle administratieve en financiële zaken rondom plaatsing regelen. Als er vervoer van je kind naar Lentekind in Middelburg of Heinkenszand nodig is, onderzoeken wij of en wanneer dit kan. Dit proces kan tot uiterlijk twee maanden duren, omdat we afhankelijk van andere partijen zijn. Wij doen in elk geval ons uiterste best om binnen twee maanden duidelijk te hebben of jouw kind wel of niet naar Lentekind kan komen. Als alles is geregeld, bespreken we de termijn waarop je kind kan komen en nodigen we je uit voor een startgesprek.

Startgesprek

Eén van de medewerkers van de groep waar je kind geplaatst wordt, wordt de persoonlijk begeleider (PB’er) van jouw kind. Zij nodigt je uit voor een gesprek waarin we alle afspraken vastleggen over jouw kind, zoals medicatie, dieetwensen en hoe we met je communiceren. Je krijgt een brochure mee naar huis met onze huisregels en afspraken.

Starten op Lentekind

Je kind start twee of meerdere dagen op Lentekind in Middelburg of Heinkenszand. Dat is spannend en altijd even wennen, voor iedereen. Maar lees de verhalen van ouders en medewerkers en je zult zien dat dit heel snel gaat.

Wil jij je kind of cliënt aanmelden?

We informeren je graag over de mogelijkheden. Houd gegevens gereed zoals woonplaats, geboortedatum en diagnose.