Weekend- en zaterdagopvang

Een gezellig dagje weg van huis in het weekend of een logeerpartijtje met leeftijdsgenoten zou voor elk kind mogelijk moeten zijn, ongeacht zijn of haar beperking. Fijn voor kind én ouders!

Logeerweekend voor EMB kinderen

Om jou en je gezin in de thuissituatie te ontlasten biedt Lentekind al meer dan vijf jaar twee keer per maand een logeerweekend voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).  In het logeerweekend staan ontspanning en plezier voorop. We werken niet aan de doelen waar we doordeweeks wel aan werken. We nemen de kinderen veel mee naar buiten, we luisteren naar muziek, zwemmen en snoezelen. Het logeerweekend start op vrijdagmiddag om 16.00 uur en eindigt zondagmiddag om 15.30 uur. 

Zaterdagopvang voor kinderen met autisme en een verstandelijke beperking

Lentekind biedt ook twee keer per maand zaterdagopvang voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of verstandelijke beperking met autisme. Plezier staat centraal en we maken we er een gezellige zaterdag van. De zaterdagopvang start om 08.45 uur en eindigt om 15.30 uur. Zaterdagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking en autisme en/of gedragsproblemen is uniek in Zeeland.

Zelfde locatie

De weekendopvang en zaterdagopvang zijn op dezelfde locatie als de dagbehandeling. Kinderen vinden het fijn om naar een locatie te gaan die ze kennen, met medewerkers van Lentekind die ze kennen. Dat geeft vertrouwen, voor je kind, en voor jou. 

Intakegesprek

Ook voor logeren en zaterdagopvang volgen we de aanmeldprocedure. Zo zorgen we er samen met jou voor dat de weekenden een succes worden. Kinderen krijgen een proeftijd van 3 maanden, om te kijken of de zaterdagopvang passend is voor het kind en voor Lentekind.

Vervoer

Het Lentekind vervoer geldt niet voor het logeren en de zaterdagopvang. Ook als je kind een indicatie voor vervoer heeft, is het toch de bedoeling dat je je kind zelf brengt en haalt. Lees hier meer informatie over vervoer. 

Meer weten over onze weekendopvang?


Neem gerust contact met ons op. Dan vertellen we je alles over onze mogelijkheden en kunnen we samen kijken of Lentekind een goede plek voor jouw kind is.