Een ontdekkingsreis vol uitdaging en groei

Lees verder

Luna leerde Lentekind vier jaar geleden kennen toen ze tijdens het eerste jaar van de studie Social Work met Joram, de zoon van de oprichtster Saskia, in de klas zat. Ze besluit in haar tweede jaar stage te gaan lopen bij Lentekind, terwijl haar achtergrond eigenlijk in de ouderenzorg lag. "Ik wilde eigenlijk wel eens wat anders zien dan de ouderenzorg," vertelt Luna, terugkijkend op haar beslissing om een nieuwe weg in te slaan.

Van MBO naar HBO

Haar pad van MBO niveau 3 naar niveau 4 en uiteindelijk naar HBO was lang en uitdagend, maar ze greep de kans om te groeien met beide handen aan. "Je moet echt niet opgeven als je gelooft dat je het kan!", benadrukt Luna. Ze heeft een duidelijk advies voor anderen die erover denken om na het MBO een HBO opleiding te gaan doen: "Durf het avontuur aan te gaan. Het is juist die sprong in het diepe die je kan helpen om te groeien en je volledige potentieel te bereiken."

"Geef nooit op en durf het avontuur aan te gaan!"

De start van Heinkenszand 

Luna blijft na haar stage werken als oproepkracht, omdat ze een band met de kinderen en de verschillende teams voelt. Toen vlak na haar afstuderen de mogelijkheid zich voordeed om een nieuwe locatie van Lentekind op te starten in Heinkenszand, twijfelde Luna geen moment. “Ik kwam natuurlijk net van school maar tegelijkertijd kende ik Lentekind al heel goed. Het was een enorme uitdaging, met een nieuw team, nieuwe kinderen en een nieuwe omgeving. We moesten allemaal aan elkaar wennen. Het was een lastig en ingewikkeld proces, maar tegelijkertijd ook een heel mooi proces. Ik heb heel veel mogen leren en heb mezelf daardoor verder kunnen ontwikkelen.” 

Een fijne veilige plek 

Nu, een half jaar later, kijkt Luna trots terug op wat ze heeft bereikt. "Ik ben echt trots op wat we neer hebben gezet en de ontwikkeling die we bij de kinderen hebben gezien. Ze hebben zoveel stappen gezet! Zowel de grote als de kleine stapjes geven mij voldoening in mijn werk.” De Flamingo’s zijn ondertussen een hechte groep geworden waar ze met heel veel plezier werkt. Voor Luna is Lentekind meer dan alleen een werkplek; het is een plek waar ze zelf gegroeid is en waar ze de kans heeft gekregen om anderen te helpen groeien. "Het is gewoon een fijne veilige plek waar kinderen en medewerkers echt kunnen groeien en ontwikkelen," zegt ze stralend. “We vergeten wel eens hoe bijzonder dat eigenlijk is en mogen er meer bij stilstaan”.

De reis is nog lang niet klaar

Luna’s carrière tot nu toe is een echte reis geweest. Niet verwonderlijk als je weet dat haar passie ook echt reizen is. Regelmatig gaat ze naar haar broer in Zweden, maar ze is ook in Indonesië geweest en gaat deze zomer naar Sri Lanka. En wie weet, misschien staat er over een paar jaar wel een reis naar een nieuwe Lentekind-locatie in Goes op haar te wachten? Luna is er in elk geval klaar voor om ook daar een mooie plek te bouwen waar kinderen kunnen groeien en bloeien.

Durf jij ook het avontuur aan?

Solliciteer dan naar een stageplek of baan bij Lentekind!