Zorgen voor het kostbaarste bezit

Lees verder

Inmiddels is Rachèl al zeven jaar bij Lentekind werkzaam. Eerst met de kinderen op de Guppies, daarna met de gezinnen als gezinsbegeleider, nu als teamleider voor de medewerkers. En ze is op een missie. 

Oog houden voor ouders

"Ouders brengen hun kostbaarste bezit naar Lentekind. Ze moeten er maar op vertrouwen dat het goed gaat. Zij kennen hun kind het beste en verdienen een belangrijke plek binnen Lentekind. De meeste kinderen bij Lentekind kunnen aan het eind van de dag niet zelf aan hun ouders vertellen hoe ze het gehad hebben. Daar moeten we met zijn allen oog voor blijven houden", zegt Rachèl vol vuur.

Zoektocht en proces

Als kind heeft Rachèl gezien wat een zoektocht en proces het voor haar ouders was om goede ondersteuning te vinden voor haar zus, die een verstandelijke beperking heeft. Ook in haar functie als gezinsbegeleider merkte ze hoe belangrijk het contact tussen Lentekind en ouders is. "We doen het met zijn allen al heel erg goed maar naast de focus op kinderen moeten we ook de rol van de ouders blijven erkennen. Door ouders te betrekken kunnen we hen helpen bij hun verwerkingsproces. Dat is onder andere mijn missie en motivatie en daar kunnen we altijd nog meer stappen in maken."

"Ik vind het heel fijn dat ik iets kan betekenen voor een ander"

Gezinsbegeleiding  

Rachèl is dankbaar voor de mogelijkheden die de groei van Lentekind met zich meebracht. Toen ze onverwachts door lichamelijke klachten niet meer op de groep kon werken, kreeg ze de mogelijkheid om te onderzoeken of Lentekind gezinsbegeleiding zou kunnen opstarten. “Ik wilde ook zo graag blijven! Ik dacht als ik dan toch iets anders moet gaan doen, dan is dit iets wat ik heel graag wil. Samen met een collega hebben we onderzocht wat ouders nodig hebben, wat bij Lentekind past en zijn we de IPT opleiding gaan doen. We zijn gestart met twee gezinnen; we zijn nu drie jaar verder en begeleiden meerdere gezinnen. "

Zelf heeft Rachèl ook een gezin, met man Pieter en de kleine Ot van anderhalf. Naast haar drukke werk houdt ze van spinnen in de sportschool en creatief bezig zijn met tekenen of interieur. In november vorig jaar is ze begonnen als teamleider, waar alle ervaring van de afgelopen jaren bij elkaar samenkomt. 

Groeimogelijkheden bij Lentekind

"Het is gewoon heel leuk om op een hele andere manier met de organisatie bezig te zijn. Hoe doen we de dingen nu, waarom doen we wat we doen? Hoe zorgen we ervoor dat we groeien maar wel Lentekind blijven met zijn allen? Wat vinden we belangrijk? Ik vind het gewoon heel leuk om me daarin vast te bijten en om dan te kijken wie of wat we erbij moeten betrekken om met elkaar verder te komen. Laatst kon ik bij een lastige situatie op de groep zeggen: neem jij maar even een time-out, en geef de kinderen aan mij. Want ik heb de ervaring van werken op de groep en dan help je een ander bij haar rol. Ik vind het heel fijn dat ik echt iets voor de ander kan betekenen en daar krijg ik heel veel energie van."


Wil jij ook werken bij Lentekind?

Solliciteer dan naar een plek in één van onze teams!