Kinderfysiotherapie

Ontwikkeling gerelateerde problematiek

Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van “ontwikkeling gerelateerde problematiek”. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig dan andere kinderen om een vaardigheid te leren.

Grove motoriek

Wanneer ouders, andere hulpverleners of Lentekind zien dat er een hulpvraag is met betrekking tot de motoriek van jouw kind, wordt de kinderfysiotherapeut ingeschakeld. Deze kijkt met name naar de (grof) motorische ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen onderzoeken en monitoren hoe deze ontwikkeling verloopt en ondersteunen waar nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (zelfstandig) voortbewegen, wisselen van houding, springen, gooien, vangen en balanceren. Soms ligt de nadruk meer op kracht, conditie of het onderhouden van behaalde vaardigheden en bewegingen.

Dagbehandeling en fysiotherapie onder één dak

De kinderfysiotherapeuten bij Lentekind zijn onderdeel van Maatschap Kinderfysiotherapie & Kinderergotherapie Middelburg. De behandeling wordt ingepast in het dagprogramma van jouw kind bij Lentekind. Mathijs Pagé, kinderfysiotherapeut: “Wij willen vanuit de kracht van ontwikkeling aansluiten bij het kind. Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groeien en ontwikkeling. Dit speelt in de behandeling een centrale rol. Kinderen vragen om een specifiek eigen benaderingswijze. Wij hebben de theoretische, praktische en didactische kennis om het kind hierin te begeleiden. We ondersteunen bij het scheppen van voorwaarden, zodat een kind motorisch kan functioneren.”

Kinderfysiotherapie behandelingen worden grotendeels vergoed uit de (basis)verzekering.

Kinderergotherapie Logopedie Equitherapie

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op wanneer je ziet dat je kind zich anders ontwikkelt. We staan je graag te woord.